“Ο μικρός Παράδεισος” στην ενορία της Ανάληψης

“Ο μικρός Παράδεισος” στην ενορία της Ανάληψης

Tην Κυριακή 14 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πολυχώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στον ιερό ναό Αναλήψεως του Χριστού στον Βόλο. Πρόκειται για έναν πολυχώρο που για πρώτη φορά πανελλαδικά θα λειτουργήσει με ευθύνη μιας ενορίας. Το πρωτοπόρο αυτό εγχείρημα, στηρίχθηκε στην δωρεά 42.000 ευρώ από τον εφοπλιστή Αθ.Μαρτίνο ενώ την μελέτη και επιστασία του έργου ανέλαβε η αρχιτέκτων μηχανικός Βασιλεία Κοντομέρκου.

“Είναι ένας άρια εξοπλισμένος χώρος που εγκαινιάζεται από τον ποιμενάρχη μας, τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο.  Στον πολυχώρο τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια, να βιώσουν την εμπειρία ενός κινηματογράφου και να νιώσουν την αγάπη της εκκλησίας. Στόχος μας  είναι να καταστεί ο χώρος ένα μέρος υποδοχής των παιδιών προπάντων για τη Θεία Λειτουργία” ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πατέρας Δαμασκηνός Κιαμέτης.
Πρόσθεσε ακόμη πως τα Σαββατοκύριακα θα υλοποιηθούν δύο προγράμματα ψυχαγωγίας για τα παιδιά.

“Απώτερος σκοπός μας είναι να λειτουργήσει και καθημερινά ως χώρος απασχόλησης παιδιών αλλά θα έχει τον εκκλησιαστικό του χαρακτήρα. Ένας άλλος τρόπος είναι να λειτουργήσει ως ένα μέρος ανάπαυσης για τα παιδιά τις περιόδους των εορτών και του θέρους. Τα παιδιά είναι το μέλλον της πατρίδας μας , θα τα αγκαλιάσουμε με στοργή και θα τους προσφέρουμε τη δημιουργία και τη στοργή.

Η κ. Κοντομέρκου σημείωσε πως πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που υλοποιήθηκε χάρη στην έμπνευση του π.Δαμασκηνού για τους μικρούς μας φίλους. Η ίδια ανέλαβε και τη διακόσμηση του πολυχώρου, ενώ όπως ανέφερε το πρώτο δίωρο εργαστήριο θα υλοποιηθεί για τα παιδιά τη Κυριακή των Βαΐων από τις 10:30 έως 12:30.

πάμπης».